Hirdetés

Nagy erőkkel lesznek jelen a rendőrök Tusványoson

Július 23. és 27. között naponta több mint 80 rendőr – közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, bűnügyi nyomozói és különleges akciócsoportok tagjai – vesz részt a Tusványos biztosításában – közölte a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint részletezték: a megyei rendőrség vezetősége számos biztonsági intézkedést hozott a fesztivál idejére, amelyek elsődleges célja a megfelelő közrend és közbiztonság fenntartása.

Tevékenységüket a Belügyminisztérium többi rendvédelmi intézményével összehangolva végzik, céljuk a biztonság és közrend optimális szintjének biztosítása és fenntartása, valamint az antiszociális cselekmények megelőzése. Továbbá a közlekedési rendőrök figyelemmel kísérik az esemény helyszínére vezető közlekedési útvonalakat, biztosítva a jármű- és gyalogosforgalom zavartalan áramlását. Kábítószerteszt- és alkoholszonda-készülékeket használnak, valamint forgalomfigyelő és sebességmérő berendezésekkel felszerelt járműveket is bevetnek.

Emellett a közlekedési rendőrök fellépnek azokkal szemben, akik alkohol vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt vezetnek, és igyekeznek megelőzni a jogszabálysértéseket. A rendőrség beavatkozási képességének növelése érdekében egy pszichoaktív anyagok észlelésére szakosodott kutyás egység is jelen lesz a rendezvénysorozat helyszínén.

Hirdetés