Hirdetés

A Sokadalomra utazunk a Duma Dubával

A nyár a fesztiválok ideje. És hogyha fesztivál, pláne Háromszéken, akkor mindenképpen szót kell ejtenünk a kézdivásárhelyi Sokadalomról, ahová Duma Dubánk is kitelepül.

Pénteken startol a Sokadalom

Az utolsó száz méterre érkeztek a kézdivásárhelyi Sokadalom szervezői: pénteken 12. alkalommal veszi kezdetét a június 30-áig tartó rendezvény. Ménessy Kinga programkoordinátor műsorunkban elmondta, hogy idén is lesznek újdonságok a háromnapos, 14 helyszínen zajló rendezvényen, de az oly’ nagyon kedvelt programok, mint a gyermekváros és a pityókafesztivál ebben az évben is megrendezésre kerül. „Kézdivásárhely városában ez az év eseménye, a régió lakosai pedig nemcsak várják, de segítenek is a Sokadalom előkészületeiben” – mondta el a Rádió GaGának a városnapok szervezője, akinek az igazi elégtételt az okozza, amikor felcsendülnek a színpadon az első akkordok, hiszen ilyenkor válik biztossá, hogy a rendezvény elkezdődött.

Bartos-Ménessy Kinga

Visszatér az Intim Torna Illegál

A június 28-án startoló esemény egyik kiemelt pontja a Grund ifjúsági tér, amelynek programját a helyi fiatalok állítják össze. „Ezúton is gratulálok nekik, hogy vérprofin és nagy lelkesedéssel szervezik meg azokat az eseményeket, amely korosztályuknak releváns” – emelte ki Ménessy Kinga. A Sokadalom szervezőinek a 2024-es évben is sikerült egy olyan zenei palettát összeállítani, amely a helyi zenekarokkal kiegészülve széles rétegnek kínálnak szórakozási lehetőséget: pénteken a Honeybeast (amelyet amúgy a 25 éves Rádió GaGa mutat majd be), szombaton Kalapács József, míg vasárnap Kökény Attila és Rakonczai Viktor mellett az Intim Torna Illegál szórakoztatja a kézdiszéki közönséget. „Külön öröm számunkra, hogy az Intim Torna Illegál is velünk lesz. Legutóbbi kézdivásárhelyi fellépésükkor megígérték, hogy a következő évben is eljönnek, de beütött a világjárvány, majd a zenekar feloszlott. Az újraindulásuk után elsők között voltunk, akiknek megígérték, hogy ismét Háromszékre látogatnak” – mondta el rádiónknak a Sokadalom főszervezője.

A Duma Duba által egész Székelyföldhöz szólnak

A NyárON Szereda után a rádiónk mobilstúdiója a kézdivásárhelyi Sokadalomra is begurul. „Egészen pontosan mindennek a közepén, a #kézdi felirattal szemben helyezkedik majd el a Rádió GaGa közvetítőstúdiója” – magyarázta a programkoordinátor, így munkatársaink az udvarterek gyűrűjében, pazar helyszínről készíthetik majd a műsort. És nemcsak vagány műsorral, de szerencsekerékkel, szelfilehetőséggel, kötetlen beszélgetésekkel és egyéb érdekes, izgalmas vetélkedőkkel várjuk majd a Sokadalom látogatóit. „Külön öröm számunkra, hogy a Rádió GaGa által idén nemcsak a helyiekhez, de Székelyföld egészéhez szólhatunk. Ilyen még nem volt a történelemben. Úgy érzem, hogy a helyszíni jelenlétből nemcsak a GaGa, de a kézdivásárhelyi Sokadalom rendezvénye is profitálhat – zárta a beszélgetést Ménessy Kinga, aki nagy szeretettel vár minden érdeklődőt június utolsó hétvégéjén Kézdivásárhelyre.

Hirdetés