Hirdetés

Turnéra indul a Duma Duba!

Idén nyáron nyakunkba vesszük Székelyföldet és öt nagyrendezvényen is jelen leszünk új közvetítőautónkkal, a Duma Dubával. Műsorvezetőinkkel és munkatársainkkal a NyárON Szeredán, a kézdivásárhelyi Sokadalomban, a marosvásárhelyi VIBE Fesztiválon, Tusványoson és a sepsiszentgyörgyi Tabakón is találkozhattok. Az előkészületekről Fleisz Emőke, rádiónk marketing- és értékesítési vezetője, valamint Illés Márton, a GaGa projektkoordinátora és programigazgatója beszélt.

Évek kemény munkája van a mögött, hogy a Rádió GaGa Erdély legnagyobb magyar nyelvű kereskedelmi rádiójává nőjje ki magát. A Maros, Hargita és Kovászna megyében, 12 frekvencián sugárzó rádiónk ezen a nyáron újabb szintet lép: egy, Duma Duba névre keresztelt mozgó stúdióval járjuk be Székelyföld jelentősebb fesztiváljait. „Alapvető célunk, hogy a rendezvényeken minél több emberrel találkozzunk, a jelenlegi és potenciális hallgatóink megismerjék a rádió műsorvezetőit, munkatársait, valamint a rádió működését” – vázolta a Duma Duba létjogosultságát Fleisz Emőke és Illés Márton.

A Rádió GaGa igazi partiarc

De mi zajlik majd a Duma Duba mellett? Lehetőségünk nyílik beszélgetni a
műsorvezetőinkkel, szelfit készíteni velük, találkozhattok helyi és nemzetközi sztárokkal, de helyszíni játékok és egyéb érdekességek is várnak benneteket. „Mondhatjuk, hogy a Rádió GaGa ezen a nyáron igazi partiarc lesz” – fogalmazott találóan Fleisz Emőke, aki nagyon büszke arra, hogy a nagy romániai rádióállomások mellett immár erdélyi magyar rádiónak is lesz közvetítőautója.

A Duma Duba születésére egy dalt is komponáltunk. „A Rádió GaGa – Duma Duba dal néhány hete hallható a rádióban, naponta többször is. Ezt a kiváló magyarországi zeneszerző-szövegíró Hamvas Viktor szerezte, és Komonyi Zsuzsi énekelte fel” – mondta Illés Márton. A rádiós szakember becslése szerint nagyjából 300 000 erdélyi – és nemcsak – magyart érünk el a fesztiválhelyszíneken 2024. nyarán, ami nagyszerű lehetőséget kínál a hallgatónak és műsorvezetőinknek a személyes találkozásra.

Ott leszünk, ahol élet van

A tervek szerint a Duma Dubával idén öt fesztivál- és rendezvényhelyszínen találkozhattok: Csíkszeredában, Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen, Tusnádfürdőn és Sepsiszentgyörgyön. „Könnyen felismerhetőek leszünk, hiszen a közvetítőautó fölé egy nagy LED-falat telepítünk, illetve egy szép GaGa-sátor is a közvetlen környezetünkben lesz” – ecsetelte a rádió két munkatársa. Illés Márton továbbá azt is elárulta, hogy reményei szerint a nyár során a GaGa rádiós applikációja is elérhetővé válik, amely szintén sok érdekességet és hasznos funkciót tartogat a rádiózóknak.

Támogatókból sem lesz hiány

A Duma Duba projekt nem valósulhatna meg lelkes támogatók nélkül: a fesztiválokon való kitelepülésnek aranyfokozatú támogatója a marosvásárhelyi Gedeon Richter, illetve a Székely Csürke. „A kapu nyitva áll ugyanakkor más vállalkozások számára is. Bárki, aki szívesen részt venne a turnén, az keresse rádiónk munkatársait, hiszen nagyon vagány támogatói csomagokat állítottunk össze a vállalkozások számára” – mondta Fleisz Emőke, aki szerint a résztvevő cégek csak profitálhatnak egy-egy ilyen nagy volumenű kitelepülésből – amely mellé természetesen vonzó reklámcsomagot is biztosítunk.

Itt és ekkor találkozhatsz velünk:

  • Csíkszereda, NyárON Szereda – 2024. június 22-23.;
  • Kézdivásárhely, Sokadalom – 2024. június 28-30.;
  • Marosvásárhely, VIBE – 2024. július 4-7.;
  • Tusnádfürdő, Tusványos – 2024. július 23-27.;
  • Sepsiszentgyörgy, Sepsi Tabakó – 2024. augusztus 29-31.
Hirdetés