Rocklegendák

Szerkesztő: Szép-Tóth György

Időpont: hétfő, 22.00-24.00 óra

Minden hétfőn este 10 órától éjfélig a rockzene nagyjait hallhatod. Kezdeti felvételek, amelyek még műfajilag nem voltak konkrétak. Behatárolhatatlan iranyzátok a virágzó korszakból, közöttük sehova sem vezető kísérletekkel. Zeneileg magasan képzett előadók jól átgondolt művei. Ma már klasszikusnak számító legendák és összetéveszthetetlen hangú énekesek. Iskolát teremtő rockzeneszerzők. Különböző önálló műfajokkal rokon rockzene (pl. jazz vagy szimonikus rock). Megszólal sok ritkaság és koncertfelvétel, sok esetben utólag kiadott, eredetileg kalózfelvétel.

A műsor az erdélyi, de elsősorban a vásárhelyi nagy zenekarokra is figyel. Az ő felvételeiket várja és örömmel fogadja a műsor házigazdája, Szép-Tóth György a legendak@radiogaga.ro e-mail címen. Emellett igazi dokumentumfelvételek is elhangzanak. A kommersz, népi és metálmuzsikán kívül szinte mindent hallhatsz. Telefonos játek, kívánságmuzsika nincs.

Ha meghalok, hangfalba temessetek!

A hétfő esti Rocklegendák keretebén a folkrock, blues, rock and roll, hard rock, progresszív és jazzrock stb. nagyjaira fektetek hangúlyt, de nehezen behatárolható kísérleti zene és sok koncertfelvétel is elhangzik. Generációm zenéje üzenetet hordoz, nem placebo.