Spílhózni

Szerkesztő: Nagy István

Időpont: hétfő-péntek, 10.00-14.00 óra

Spiel = játék, Hosen = nadrág. Együtt: játszónadrág, rövid, kicsit buggyos, mellzsebes, keresztpántos. Nekem volt, talán neked is. Hogy kissé nevetségesen festünk benne a gyerekkori fotókon?! - kit érdekel? A lényeg a játékon volt, és azt aztán lehetett benne: kényelmes volt, és könnyen mosható.

A SPÍLHÓZNI mai értelme? Megőrizni valamit gyerekkori önmagunkból, rácsodálkozni az élet dolgaira, mintha először látnánk őket, és mintha tótágast állnánk, mielőtt komolykodva megszemléljük. Megőrizni a játék örömét. Játszani a gondolatokkal, ötletekkel, a szavakkal, és miért ne, egymással. Akár anélkül is, hogy nyeremény lenne a vége.

A Spílhózni kényelmes vagy akár kényelmetlen viselet lehet az állandó vagy alkalmi meghívottaknak: kedden Peti András alpolgármesternek, csütörtökön Oláh Dénes római katolikus főesperesnek, pénteken Frunda Györgynek.

Na, és persze, a kötelező körök, az információk, mert hát „az információ hatalom“, ugye? Valutaárfolyam, névnaptár, kulturális és egyéb programok, lapszemle - de, ha lehet, még ezt is humorosan! Idén ősztől újdonság: rendszeres „Egészségsarok“ vagy „Egy kis ezotéria“. És mindezt hétköznaponként d.e. 9-11 óra között Stefi Spílhózmannal, aki köszönti az öntudatra ébredőket.

 

MOTTÓ: A viszonthallásra, vigyázzatok egymásra!