Szakértőként segíti a Nemzeti Sport munkáját Bölöni László

2021. június 8.

A francia és a portugál futballban is sikeres marosvásárhelyi szaktekintély, Bölöni László is segít a Nemzeti Sportnak a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeinek feldolgozásában.

A Nemzeti Sport nyomtatott és online kiadása is naponta közöl majd szakvéleményeket az Európa-bajnokság „magyar” csoportjának mérkőzéseiről olyan magyar szakértők megszólaltatásával, akik nemcsak a szurkolóknál, de a szakemberek többségénél is sokkal többet tudnak a magyarok csoportmeccseiről, azok hátteréről.

Bölöni Lászlónál aligha találhattak volna alkalmasabb futballszakembert a feladatra, hiszen a játékosként a Steauával BEK-győztes, 102-szeres román válogatott, sőt Eb-résztvevő legenda edzőként sikeresen dolgozott a francia és a portugál élvonalban is. Volt a Nancy, a Rennes, a Monaco és a Lens vezetőedzője a francia élvonalbeli futballbajnokságban, míg a lisszaboni Sporting szakvezetőjeként portugál bajnok és kupagyőztes lett 2002-ben.

Köztudomású, hogy Bölöni László állította először a felnőttcsapatba mások mellett Cristiano Ronaldót, de több volt játékosa is szerepel a magyarok csoportriválisainál.

A Nemzeti Sport híre alapján