Bukarestben nagy sikernek örvendett a hétvégi oltási maraton. Marosvásárhelyen az előttünk álló hétvégén tartanak hasonló eseményt

2021. május 10.

Bukarestben nagy sikernek örvendett a hétvégi oltási maraton, miután a szervezők 10.000 koronavírus elleni védőoltás beadását tűzték ki célul, de végül több mint 20 ezer fő jelentkezett, hogy megkapja a Pfizer-BioNTech vakcináját.

A bukaresti orvosi és gyógyszerészeti egyetem rektora, Viorel Jinga szerint senkinél nem figyeltek meg különösebb mellékhatást.

A ma 8 órakor véget ért fővárosi oltási maratonon eredetileg 1200 orvos, rezidens orvos, orvosi asszisztens és egyetemi hallgató önkéntes szolgálatára számítottak, de az oltásra jelentkezők nagy száma miatt további 150 önkéntes kapcsolódott be az oltási kampányba.

A bukaresti oltási maratonon a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első dózisát kapták meg az oltásra jelentkezők, akik három hét múlva egy újabb oltási maratonon kérhetik a vakcina második dózisát.

Mint ismert, Marosvásárhelyen az előttünk álló hétvégén rendez hasonló koronavírus elleni oltási maratont az orvosi és gyógyszerészeti egyetem, ahol a jelentkezők 72 órán át programálás nélkül kaphatják majd meg a Pfizer-BioNTech vakcináját.

A marosvásárhelyi oltási maraton pénteken 8.00 órakor kezdődik a gyógyszerészeti kar Gheorghe Marinescu utca 38. szám alatti székhelyén.

Rádió Gaga