Romániában van akinek már 16.000 eurónyi különnyugdíjat fizet az állam

2021. február 4.

Claudiu Nasui gazdasági miniszter szerint a különnyugdíjak felszámolása továbbra is a jelenlegi kormány prioritása. A különnyugdíjak kifizetésének költsége 60 százalékkal emelkedett az elmúlt időszakban, ami jelentős mértékben terheli a költségvetést.

Mint fogalmazott, a különnyugdíjak értéke több esetben is eléri a havi 16.000 eurót, ami 78.000 lejnek felel meg. Ezt már a leggazdagabb országok polgárai is megirigyelhetik – magyarázta Claudiu Nasui. A különnyugdíjakat azonban a lakosság adólejeit felhasználva az állam fizeti ki a befolyásos szakmai körökben dolgozóknak – írta közösségi oldalán a gazdasági miniszter, aki szerint a különnyugdíjak felszámolása mellett le kell csökkenteni a legkisebb fizetések adóját.

Az Európai Unióban jelenleg Romániában sújtják a legnagyobb adóval a kis értékű fizetéseket, és nem mellékesen a dolgozók körében is nálunk van a legtöbb szegény ember. A kevés pénzért dolgozók esetében az adócsökkentés jelentheti a segítséget, mert így több pénz kerülhetne a munkavállalók zsebébe.

Rádió Gaga