A Sepsi OSK kölcsönvette a Puskás Akadémia székely játékosát

2021. január 12.

Másfél évig a Sepsi OSK-hoz kerül kölcsönbe Tamás Nándor, a Puskás Akadémia támadója – jelentette be a székelyföldi klub. A 20 éves, kézdialmási születésű jobbszélső 2018-ban a csíkszeredai Székelyföldi Akadémiáról került a PAFC-hoz, amelynek színeiben 23 NB I-es mérkőzésen két gólt szerzett, a fiókcsapat Aquital FC Csákvárban pedig 49 találkozón kilencszer volt eredményes.

Korábbi román utánpótlás-válogatottként Tamás Nándor a Sepsinél a román élvonal utánpótlásszabálya – két U21-es játékosnak kötelezően szerepelnie kell a kezdőcsapatban, egynek pedig mindvégig pályán kell lennie – miatt is jelentős játékidőre számíthat.    

A 2000-ben született támadó az ősszel nyolc NB I-es találkozón lépett pályára, kétszer kezdőként. Az NB II-ben három meccsen játszott, egy gólt szerzett.
Tamás Nándor néhány napja 2023-ig meghosszabbította szerződését a Puskás Akadémiával.

A Sepsi első téli és ideiglenes távozóját is bejelentette, Vlad Mitrea tavasszal a 2. ligában érdekelt Petrolul Ploiești-hez kerül kölcsönben. A 19 éves középpályás ősszel öt mérkőzésen lépett pályára a szentgyörgyi csapatban.

Nemzeti Sport