Balotellivel menne a BL-be a CFR futballcsapata

2020. augusztus 4.

Nagy dobásra készül a Bajnokok Ligája csoportkörének elérése érdekében a hétfő este hatodik román bajnoki címét megszerző CFR: román sajtóhírek szerint Mario Balotellit csábítják a kolozsvári csapathoz.

Ioan Varga, a CFR tulajdonosa három évvel a klub megszerzése után először beszélt nyilvánosan terveiről, és azt nyilatkozta a Look TV-nek, hogy célja egy „nagy olasz gólkirály” megszerzése. Bár nevet nem mondott, több román portál és televízió szerint is a 29 éves, 36-szoros válogatott Balotelli a kiszemelt, aki jelenleg a Serie A-ból kiesett Brescia játékosa, ám március óta nem lépett pályára és csupán idő kérdése, mikor távozik a klubtól.

Az Inter, a Manchester City, a Milan, a Liverpool, a Nice és a Marseille együtteseinél megfordult, kezelhetetlen játékosként elkönyvelt Balotelli és a vasszigoráról ismert, az erdélyi csapattal zsinórban három bajnokságot nyerő Dan Petrescu edző párosa ugyan első látásra elképzelhetetlennek tűnik, de Varga nem először próbálkozik egy világsztár Kolozsvárra igazolásával. Két évvel a brazil Júlio Baptistát szerződtette, akinek akkor már több mint másfél éve nem volt csapata, és 37 évesen képtelen volt felvenni a CFR és a Liga 1 ritmusát: alig három mérkőzés és 45 pályán töltött perc után távozott. 

A CFR másik kiszemeltje még elérhetetlenebb tűnik: Nicolae Stanciu ugyanis alapember a cseh bajnok Slaviánál. A 27 éves román válogatott középpályás árát 4.5 millió euróra becsülik – ilyen összeget román klub még sosem fizetett egyetlen futballistáért sem.

Nemzeti Sport