Román Kupa: „Nem a diszkriminációra!” – reagált a Sepsi OSK

2020. július 23.

Mint ismert, magyarellenes rigmusokkal ünnepelte az FCSB a Sepsi OSK elleni Román Kupa-győzelmet. Az esetet a sepsiszentgyörgyi klub sem hagyta szó nélkül, hivatalos Facebook-oldalán reagált a történtekre.

A Sepsi közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Sepsi OSK: nem a diszkriminációra!

A Sepsi OSK vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatunkat célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások.

Lapértesülések szerint a Román Kupa döntőjét követően a győztes FCSB szurkolói magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni sikert, de az esetről készült videofelvételen az is látszik, hogy a bukaresti csapat játékosait sem zavarták az uszító megnyilvánulások.

A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulások jelenlétét a sport világában, és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. Az FCSB klubtól pedig elvárjuk, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől.

A Sepsi OSK reményét fejezi ki, hogy a jövőben a klubok olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek toleranciára és a különböző közösségek tiszteletben tartására ösztönzik a szurkolókat.”

Nemzeti Sport