Egyre több a kerékpáros a marosvásárhelyi közutakon. Vigyázzunk rájuk!

2020. július 6.

Marosvásárhelyen is kedvező hatással volt az új koronavírus-járvány a kerékpáros forgalom növekedésére, miután sokan döntöttek úgy, hogy az autóbuszok helyett inkább biciklivel közlekednek. A kerékpárok közutakon tapasztalható nagyszámú megjelenését azonban sok gépkocsivezető nem nézi jó szemmel, így gyakran vita alakul ki az autóvezetők és a biciklisek között, nem egyszer veszélyeztetve utóbbiak testi épségét.

Közlekedésszakértők azt ajánlják ezekben az esetekben a közutakon közlekedő kerékpárosoknak, hogy ne reagáljanak a verbális támadásokra, a helyzet eldurvulása esetén pedig azonnal hívják a rendőrséget.

Az autóvezetőket pedig arra kérik, hogy amennyiben utolérnek egy kerékpárost, ne dudáljanak, nagy ívben előzzenek, ha pedig nincs erre lehetőség, akkor maradjanak a biciklisek mögött, mert ellenkező esetben könnyen baleset történhet.

A jelenlegi kedvezőtlen helyzetet kerékpárutak építésével enyhíthetné az önkormányzat Marosvásárhelyen, azonban - bár az autóvezetők és a kerékpárosok érdeke is ezt kívánná - erre sajnos nemigen volt példa az elmúlt időben a megyeszékhelyen.

Rádió Gaga