RMDSZ: Marosvásárhely polgármestere a járványt kihasználva elrendelte a Víkendtelepen lévő ballon lebontását

2020. május 11.

Marosvásárhely polgármestere önmagát is fölülmúlta azzal, hogy a járványt kihasználva alattomosan, anélkül, hogy bárkit is tájékoztatott volna elrendelte a Víkendtelepen lévő ballon lebontását.

Látva a szülők és edzők felháborodását ma 11 órára személyes találkozóra hívta őket a polgármesteri hivatalba, ahelyett, hogy mindenki által követhető módon, az interneten szervezett volna valós közmeghallgatást.

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója értetlenül áll a polgármester döntése előtt. Nemrégiben még tanácsadójával közösen a vízi sportok megmentőjeként akarták magukat feltüntetni. Igazunk volt akkor amikor azt mondtuk, hogy képmutatás az, amit tesznek!

Az RMDSZ és a tanácsosok minden évben megszavazták a Víkendtelep és a hozzá tartozó ballon fenntartásához szükséges pénzösszeget. Májusig egyetlen egy alkalommal sem jelezték a nyilvánosság felé, hogy gond lenne ennek finanszírozásával. Továbbá a mai napon az RMDSZ frakciója beadvánnyal fordult a város polgármesteréhez, magyarázatot követelve döntéséért valamint kértük a ballon azonnali újra üzembe helyezését.

Dorin Florea nemcsak a fedett medence tekintetében rendkívül felelőtlen, hanem orvosként járványügyi szempontból is az, hiszen 20 embert csődített össze a polgármesteri hivatalba, pusztán azért, hogy zárt ajtók mögött félemlíthesse meg az érintetteket. Nem tartva be a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

Bízunk benne, hogy az állam illetékes hatóságai elvégzik a szükséges kivizsgálást.

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója szerint a ballonra akkor is szükség van, ha befejezik és átadják a Május 1. strand helyére épülő olimpiai uszodát, hiszen a víkendtelepi fedett medence fontos szolgáltatást biztosít a város lakosságának.

közlemény | RMDSZ, marosvásárhelyi frakció