Orban az autópálya Marosvásárhelyhez közeli szakaszairól és a város terelőútjáról

2020. május 11.

Legkésőbb július 1-jéig befejezik az észak-erdélyi autópálya Radnót és Maroskece közötti szakaszát – jelentette be szombaton, Marosvásárhelyen a miniszterelnök. Arról is beszélt Orban Ludovic, hogy a megyeszékhely terelőútjának kivitelezését „új pályára terelik”.

„Az észak-erdélyi autópálya kivitelezés alatt álló szakaszaival kapcsolatosan: kijelöltük a Marosvásárhely és Nyárádtő közötti szakasz kivitelezőjét, következik a szerződés aláírása. A Radnót és Maroskece közötti szakasz legkésőbb július 1-jéig elkészül. A Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszon sokkal lassabban haladnak a munkálatok, a kivitelezés csak 35%-osra tehető, ezért elemezzük a helyzetet, és egy hónapon belül döntést hozunk a kivitelező társasággal és a közlekedési minisztériummal közösen arról, hogy képesek vagyunk-e véglegesíteni a szerződést ezzel a konzorciummal, vagy pedig újra megpályáztatjuk a munkát eljárásokat” – mondta Orban Ludovic Marosvásárhelyen.

A megyeszékhely terelőútjával kapcsolatosan kijelentette, a korábbi kivitelezési megbízást semmisnek nyilvánították, jelenleg folyamatban van a munkálatok befejezéséhez szükséges pályázati dokumentációt összeállítása.

mediatica