Romániában 576-ra nőtt az igazolt koronavírusos esetek száma. Négyen meghaltak

2020. március 23.

576-ra nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma Romániában - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A koronavírussal diagnosztizált személyek közül 73-an már meggyógyultak és kiengedték őket a kórházból. A 73 gyógyult személy közül 51-et temesvári, 17-et bukaresti, hármat craiovai, és egyet-egyet jászvásári és konstancai kórházban kezeltek.

A legutóbbi tájékoztatás óta 143 új koronavírusos esetet regisztráltak, a diagnosztizáltak 5 és 76 év közöttiek.

A négy elhunyt személy a koronavírus okozta COVID-19 betegségen kívül más betegségekben is szenvedett. Egyikük Bukarestben, a másik Craiován, a harmadik Jászvásáron, a negyedik Suceaván hunyt el.

A GCS tájékoztatása szerint egyik fertőzött egy fogvatartott személy, akit a fővárosi rendőrségről március 11-én szállítottak a jilavai börtönkórházba, mert megbetegedett. A laboratóriumi vizsgálatok először negatív teszteredményt mutattak, de hétfőn (március 23-án) már pozitívak lettek. A GCS közleménye hozzáteszi, hogy a fogvatartott bebörtönzése óta el volt különítve.

Jelenleg 15 koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak az intenzív osztályon, közülük heten súlyos állapotban vannak. A többiek állapota stabil.

Agerpres