Arafat: a megelőzés a koronavírus elleni védekezés legfontosabb eszköze!

2020. március 22.

Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője szerint a szombat este kiadott katonai rendeletbe foglalt ajánlásokat a lakosságnak úgy kell tekintenie, mintha kötelezőek volnának.

Mint fogalmazott, szombaton a jó idő arra késztette az embereket, hogy kimenjenek a szabadba, piknikezzenek, sétáljanak, ezért a RO-Alert rendszeren keresztül figyelmeztették a lakosságot az ezzel járó veszélyre.

'Muszáj volt kiadnunk egy RO-Alert figyelmeztetést, hogy emlékeztessük az embereket a helyzetre; nincs ugyan krízishelyzet, de a megelőzés a betegség elleni védekezés legjobb módja. Arra kérünk mindenkit, hogy annak ellenére, hogy a nappali időszakra ajánlásokat fogalmazunk meg a ma kiadott katonai rendeletben, tekintsék úgy, mintha azok kötelezőek volnának. Viselkedjenek felelősségteljesen, a saját és a családjuk védelmében. Tartsák be a személyes higiéniára vonatkozó szabályokat. Kerüljék otthonuk indokolatlan elhagyását, és tartsák be a hatóságok utasításait' - mondta Arafat szombaton este.

Agerpres