Óriási elismerés: a budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására

2019. december 11.

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát a European Best Destinations utazási portál 2019-es online szavazásán. A Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39 ezer voksot kapott, ezzel legyőzve Bécset, Gdanskot és Brüsszelt, ráadásul minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött.

Fotó: Advent Bazilika

A budapesti Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik kedvence volt, abban az évben a második helyet szerezte meg, megelőzve Prágát, Brüsszelt és Bécset.

Az idei tíz napos online versenyre 116 országból mintegy 290 ezer szavazat érkezett, tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki az Advent Bazilika iránt érzett szimpátiájukat.

Európa immár legszebb karácsonyi vásárát kilencedik éve hozták létre azzal az elkötelezettséggel, hogy az év végi rendezvénydömpingből kiemelkedve, a Szent István Bazilika előtti téren semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést nyújtsanak a látogatóknak. Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a eddigieknél is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket, egészen január 1-jéig.

„Az Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává, rendezvénysorozatává vált. Mint minden évben, így idén is azzal a szándékkal szerveztük meg, hogy az eseménnyel hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. A versenyben való részvételünk is azt a célt szolgálta, hogy az Advent Bazilika mellett ráirányítsuk a figyelmet a fővárosra. Büszkék vagyunk az eredményre, hatalmas öröm, hogy ilyen erős visszajelzést kaptunk a látogatóktól. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott!” – mondták el a szervezők.

blikk.hu

Ezt olvasta?
27 apró trükk, hogy elkerüld a súlygyarapodást az ünnepi szezonban
A karácsony előtti vasárnapokon egy-egy gyertyát gyújtunk az adventi koszorún
Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka
Advent – A második vasárnap angyala
Advent huszonnégy ablaka