Pénteken kezdődik a jégkorong Erste Liga új idénye

2019. szeptember 11.

Tíz csapattal, pénteken kezdődik a jégkorong Erste Liga új idénye. A címvédő FTC és a legutóbb döntős Csíkszeredai Sport Club mellett a Brassói Corona, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvári Titánok, az UTE, a Vasas, a Debreceni EAC, a Gyergyói Hoki Klub és a Hokiklub Budapest indul. Az előző idénybeli mezőnyhöz képest egy hiányzó van, a Bécsi Capitals második csapata.

Az alapszakasz négy találkozóval rajtol pénteken: a címvédő Ferencváros a Gyergyói Hoki Klubot látja vendégül, az UTE a Hokiklub Budapesttel játszik, míg a Fehérvár a Dunaújvárossal találkozik. A Vasas lesz az első csapat, amely erdélyi túrára érkezhet, a Brassói Coronával a nyitónapon, a tavalyi döntős Csíki Sport Clubbal másnap játszik majd.

Az új idény első derbije lesz az első tévés mérkőzés: hétfőn az UTE fogadja a címvédő FTC-t. Az M4 Sport továbbra is minden hétfőn közvetít találkozókat a bajnokságból. A mérkőzések jelentős részét hetente péntektől hétfőig bonyolítják majd le, de rendszeresen lesznek hétközi találkozók is. Az év végén pedig december 26-tól 30-ig mindennap rendeznek meccseket.

A tervek szerint 2020. január 17-én zárul az alapszakasz, amely során a csapatok négyszer találkoznak egymással, minden együttes kétszer játszik otthon és kétszer idegenben. Az első öt helyezett a középszakasz felső házában, az utolsó öt pedig a középszakasz alsó házában folytatja. Ez az etap 2020. január 21-től február 19-ig tart majd.

A rájátszás a negyeddöntővel február 22-én indul.

Nemzeti Sport