Sportszerűségből jelesre vizsgázott a Sepsi OSK

2019. augusztus 27.

A Sepsi OSK 1–1-es döntetlent játszott az újonc Academica Clinceni átmeneti otthonában a román élvonal 7. fordulójában, így László Csaba együttese továbbra is veretlen az idényben. A Székelyhon a találkozó kapcsán arról ír, hogy a Sepsiszentgyörgy játék nélkül megkaphatta volna a három pontot, ám a klub inkább a sportszerűséget választotta.

Az ok, amiért a Sepsit dicséret illeti, az az, hogy a Clinceni elleni összecsapásra eredetileg Voluntariban került volna sor, ám a helyi stadiont az Academica mellett az FC Voluntari is bérli, a két együttes pedig nem tudott megállapodni, így a mérkőzésnek új helyszínt kellett keresni.

Noha ez sikerült, a helyszínváltoztatást az Academica Clinceni kevesebb mint tíz nappal a bajnoki előtt közölte, a szabályzat szerint így azonban a Sepsi ellenállhatott volna, akkor pedig 3–0-val megkapja a meccset, egyúttal a három pontot is.

A Sepsinél viszont úgy döntöttek, a sportszerűség az első, és elfogadták az Academica által ajánlott helyszínt – annak ellenére is, hogy így 35 fokos hőségben kellett lejátszaniuk a találkozót.

Nemzeti Sport