Rengeteg pénzt fizetne Ianis Hagi játékjogáért a Barcelona FC

2019. július 1.

Összesen 15 millió eurót fizetne ki Ianis Hagi játékjogának a megszerzéséért a Barcelona FC. Román sajtóhírek szerint a katalán csapat vezetősége az U21-es futball Európa-bajnokságon látottak alapján döntött úgy, hogy megkeresi ajánlatával a játékost és csapatát.

Bár a katalán ajánlat a Konstancai Viitorul és Ianis Hagi számára is rendkívül kecsegtető, a klub tulajdonosa, egyben Ianis édesapja, Gheorghe Hagi azt javasolta a középpályásnak, hogy ne írjon alá a spanyol bajnokcsapathoz. A Barcelona FC ugyanis a második együttesében szerepeltetné a játékost, Gheorghe Hagi szerint pedig a spanyol harmadosztályban a játékos elveszítené minden kapcsolatát a román válogatottal.

Amennyiben Ianis Hagi mégis Katalóniába igazol, akkor ő lesz az 1. ligából legtöbb pénzért távozó játékos, megelőzve a 10 millió euróért megvásárolt Nicolae Stanciut.

Ianis Hagi játékjogának megszerzéséért amúgy a Barcelona FC mellett a Genk, a Sevilla, a Galatasaray, a Borussia Dortmund és a Bayern München is bejelentkezett.

Rádió Gaga