Lemondott Furó Judit RMDSZ-es tanácsos a marosvásárhelyi képviselőtestületben betöltött mandátumáról

2019. június 11.

Furó Judit kedden közölt Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: az elmúlt 3 év során a frakcióüléseken, valamint a szervezet különféle testületeiben többször is hangot adott annak a véleményének, hogy az RMDSZ tanácsosai a döntéseket nem pusztán a pillanatnyi politikai szempontok szerint kellene meghozzák, hanem elsősorban azzal a szakmaisággal kellene közelítsenek a problémák felé, amit a három évvel ezelőtti helyhatósági kampányban a marosvásárhelyieknek ígértek.

„Annak ellenére, hogy ezzel az állásponttal nem voltam egyedül a frakcióban, nem sikerült ennek az elvnek érvényt szerezni. A város jövőjét meghatározó fontos döntésekben mindig a politikai egyezségek, illetve olyan más szempontok domináltak, amelyek alkalmanként szakmailag is kifogásolható döntéseket eredményeztek. Ilyen döntés volt a főtér új arculatának elfogadása, a közszállítás számos megoldatlan problémája és a város jelentős mértékű eladósítása is, ami hosszú évekre veti vissza Marosvásárhely fejlődését“ - írta Furó Judit.

Mint fogalmazott, döntésében az is közrejátott, hogy mind a szűk, mind pedig a tágabb környezetéből folyamatosan kapja azokat a visszajelzéseket, hogy az önkormányzati frakció túlságosan kiszolgálja a jelenlegi városvezetés akaratát.

Szerinte 1 évvel az újabb önkormányzati választások előtt elegendő idő jut arra, hogy az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének és önkormányzati testületének tevékenysége az ő jelenléte nélkül is olyan irányt vegyen, ami feljogosítja arra, hogy újra a marosvásárhelyi magyar választók bizalmát kérhesse. Ehhez mind a helyi tanácsos kollégáknak, mind a városi szervezetnek eredményes munkát kíván - zárta sorait Furó Judit.

Rádió Gaga