Nagy lesz a tolongás a Prahova völgyében a hosszú hétvégén

2019. április 25.

A Prahova völgyének üdülőtelepein működő szálláshelyeket 94 százalékban lefoglalták az ortodox húsvét és a május 1-jei munkaszüneti nap közötti hosszú hétvégére. Szinaján jelenleg még négy sípálya üzemel, így a turisták várhatóan megrohamozzák majd ezeket.

Múlt évhez viszonyítva az ortodox húsvéti hosszú hétvége egy nappal többet tart idén, a turisták pedig négy napra akár 2.500 lejt is kifizetnek egy négycsillagos szállodaszobáért.

A Prahova völgyében rendelkezésre álló 12.084 szálláshelyből eddig 11.381 helyet foglaltak le - tájékoztatott a Prahovai Turizmus Népszerűsítéséért és Fejlesztéséért Egyesület. A térség legnépszerűbb üdülőtelepei Szinaja, Bustény és Azuga, ahol a szálláshelyek több mint 95 százalékát foglalták le a turisták.

A román tengerparton több mint 40.000 szálláshellyel várják a turistákat a hosszú hétvégére - közölte a Romániai Turizmus Munkáltatói Szövetsége (FPTR). A szálláshelyek ára éjszakánként 40 lej és 1.500 lej között váltakozik.

A legolcsóbb szálláshelyeket a kétcsillagos szállodákban kínálják, a legtöbbet pedig a Mamaia üdülőtelepen működő ötcsillagos hotelekben kell fizetni.

Rádió Gaga