Magyarországon rendkívüli érdeklődés mellett zajlanak az állami rendezvények

2018. augusztus 20.

Rendkívüli érdeklődés mellett zajlanak az augusztus 20-i állami rendezvények – tájékoztatta a magyar Kormányszóvivői Iroda hétfőn az MTI-t.

Közleményükben azt írták: jó hangulatban, nagy érdeklődés mellett zajlanak az „Isten éltessen, Magyarország!” szlogennel megrendezett állami rendezvények. Megteltek a rakpartok érdeklődőkkel a Duna Országház előtti szakaszán a vízi és légi parádé idejére. Az elmúlt napokban több tízezren látogattak ki az idén – a hosszú hétvégére való tekintettel – háromnaposra tervezett rendezvényekre. A programok késő estig tartanak.

Az Országház 12 és 19 óra között várja az érdeklődőket. 18 órától a Petőfi Rádió jóvoltából kívánságlánc indul a Duna mindkét szakaszán.

A programra látogatók a budai alsó rakparton, a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér között végigsétálhatnak a Magyar Ízek Utcáján is, ahol az érdeklődők a Kárpát-medence jellegzetes ételei mellett megkóstolhatják Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny győztes cipóit is. A koncertekkel színesített Magyar Ízek Utcája éjfélig várja a látogatókat – áll a közleményben.

MTI