Magyargyalázó, vulgáris zenével fogadták a székelyföldi futballcsapatot Bukarestben

2018. április 10.

Magyargyalázó, erőszakra uszító, rendkívül vulgáris népzene-feldolgozást játszottak le a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatnak a Bukaresti Juventus elleni, hétfői idegenben vívott mérkőzése előtt.

A népzene-feldolgozás a Bukarest melletti Voluntari stadionjában - amelyet a Juventus hazai pályaként használ - fél órával a mérkőzés előtt volt hallható, amikor a csapatok melegítettek - írja a Főtér.ro.

A Juventus vezetői tévedésből használt adathordozóval magyarázták az esetet, hozzátéve, hogy a stadiont és a bemondót is a FC Voluntari-tól bérelték.

Az elsőosztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) közleményben ítélte el a történteket, a szövetség részéről pedig Radu Visan főtitkár hívta fel Csinta Samut, a Sepsi OSK klubigazgatóját, hogy elnézést kérjen a történtekért és szigorú büntetést helyezzen kilátásba a Juventus számára.

Közleményben ítélte el a történteket a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) is. A szövetség nyomatékosította: a mérkőzéseket a fair-play és a verseny szelleme kell, hogy jellemezze, nem pedig a gyűlölet és az erőszak szelleme. A szövetség közölte: az ügyet a fegyelmi bizottsága vizsgálja meg, amely a mérkőzésről készült hivatalos jelentést veszi alapul az álláspontja kialakításakor.

Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója az MTI-nek azt mondta: az uszítás bekerült a mérkőzés hivatalos jelentésébe, ezért a Sepsi OSK csak azt várja el, hogy az illetékes szervek végezzék a dolgukat. A klubvezető hozzátette: tudomása szerint egy brassói magánszemély ügyészségi feljelentést is tett az ügyben.

A Sepsi OSK a pályán állt bosszút a történtekért: 2-0-ra legyőzte a Juventust, és ezzel az 1. ligában bennmaradást jelentő helyre lépett előre a tabellán.

MTI