Ma zárul a Minority SafePack polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése

2018. április 3.

A kezdeményező RMDSZ és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) közös közleménye szerint Európa több mint 1 millió polgára a polgári kezdeményezés támogatásával világosan kifejezte: az őshonos kisebbségek jogait Romániában és az Európai Unióban is rendezni kell.

Mint fogalmaztak, köszönet illet mindenkit, aki csatlakozott az aláírásgyűjtéshez. Ma éjfélig még alá lehet írni a kezdeményezést. Az 1 millió aláírás bár összegyűlt, most még nem dőlhetünk hátra, csak magunkban bízhatunk! - olvasható a közleményben.

Hozzátették, a következő órákban azon dolgoznak, hogy a kellemetlen meglepetéseket megelőzzék. A már meglévő közel 1.150.000 aláírás mellé további 50 ezret akarnak összegyűjteni. Ehhez kérik közösségünk támogatását.

Aki még nem írta alá, az megteheti a www.jogaink.eu internetes oldalon. De az is segíthet, aki már aláírta az íveket. Biztassuk közösen családtagjainkat, barátainkat, hogy ők is tegyék meg! Mert ez az utolsó nap, és az utolsó lehetőség! Ne szalasszuk el! - olvasható az RMDSZ és a FUEN közös közleményében.

közlemény