Március 1-től fogadja az APIA az egységes agrártámogatási kérelmeket

2018. március 1.

Mától fogadják az idei évre vonatkozó egységes agrártámogatási kérelmeket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kirendeltségeinél - emlékeztet közleményében az intézmény. A kérvényezési határidő május 15-e.

Mind a területalapú, mind az állattenyésztési támogatás kérvényezéséhez szükséges nyilatkozatokat kizárólag elektronikus formában lehet kitölteni. A kérés véglegesítése és lezárása az illetékes APIA-alkalmazott jelenlétében történik, a bevezetett adatok ellenőrzése és a rendszer által jelzett esetleges hibák javítása után.

Azok a gazdák, akik 50 hektárnál nagyobb területre igényelnek támogatást, az APIA megyei kirendeltségeinél kérvényezhetik azt, az ennél kisebb vagy 50 hektáros területek esetében pedig a helyi APIA-központokhoz kell fordulni.

Területalapú támogatást az egy hektárnál nagyobb földterülettel rendelkező és legkevesebb 30 árnyi parcellákon gazdálkodók igényelhetnek. A területre vonatkozó minden dokumentumnak érvényesnek kell lennie a kérés benyújtásának pillanatában.

Azok a gazdák, akik életjáradékot kapnak bérbe adott vagy eladott területeik után, nem jogosultak területalapú támogatásra.

Agerpres