Megszerezte az új működési engedélyt a marosvásárhelyi repülőtér. Kezdődnek a felújítási munkálatok | Közlemény

2017. október 5.

A Román Polgári Légiközlekedési Hatóság október 2-án bocsájtotta ki a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér új európai működési engedélyét a szeptember 28-30. között zajló ellenőrzést követően. Ez az európai engedély igazolja, hogy a repülőtér megfelel az Európai Bizottság 139/2014-es szabályzatába foglalt műszaki és adminisztratív feltételeknek.

Épülhet

Az engedély megszerzése egy hosszabb folyamat eredménye, amelynek keretében az alkalmazottak szakmai képzésen sajátították el az új európai előírásokat, előkészítették az engedélyezési dokumentációt és a szükséges infrastrukturális munkálatokat, illetve módosították a repülőtér menedzsment rendszerét. Mindezt egy szigorú ellenőrzés és értékelés követte a Román Polgári Légiközlekedési Hatóság részéről.

Az év folyamán a marosvásárhelyi repülőtér minden intézkedést végrehajtott annak érdekébe, hogy teljesíteni tudja az európai szabályzatba foglalt feltételeket. Az intézményen belül 3 munkacsoport dolgozott azon, hogy a repülőtér megfeleljen a szervezésre, működésre és infrastruktúrára vonatkozó előírásoknak.

Az európai működési engedély megszerzése nem lett volna lehetséges, ha a Maros Megyei Tanács nem vállalja fel a hazai és az európai hatóságokkal szemben, hogy felújítja a repülőtér kifutópályáját, illetve hogy végrehajt minden más szükséges beruházást, amelyek nélkül a repülőtér nem tudna megfelelni az európai standardoknak.

A megyei tanács tegnap bocsájtotta ki a repülőtér helyreállítási munkálatainak elkezdésére vonatkozó rendeletet, a mai nap során pedig visszavonta a repülőtértől a terület adminisztrálására vonatkozó jogot, így holnap reggel átadjuk a munkatelepet a kivitelezőnek.

A beruházások végrehajtása után a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér működési és biztonsági szempontból is megfelel majd az európai standardoknak.

Maros Megyei Tanács, Sajtóiroda