Vörös hőségriasztás Maros megyében is. Ne menjünk a napra és igyunk sok vizet!

2017. augusztus 3.

Harmadfokú, vörös jelzésű figyelmeztetést adtak ki 12 megyére a kánikula miatt, az ország többi részére másodfokú, narancs színű riasztás érvényes szombaton és vasárnap.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság szakemberei szerint pénteken és szombaton fokozódik a hőség, és a hőmérséklet-páratartalom mutató sok helyen meghaladja a kritikus 80-as szintet. Maros, Kolozs, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Szilágy, Fehér, Hunyad, Mehedinţi és Dolj megyében a nappali csúcshőmérséklet 39 és 42 Celsius-fok között alakul, és éjszaka sem süllyed 22-25 fok alá a hőmérők higanyszála.

Az ország többi részén másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben szombaton és vasárnap, itt is az ilyenkor megszokottnál magasabb, 36 és 39 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Ezt követően a rendkívül meleg levegő az ország déli részére szorul vissza, ahol a következő hét közepéig tart a kánikula. Ezzel párhuzamosan a hegyvidéki térségekben és az ország északi megyéiben fokozott légköri instabilitásra kell számítani.

Agerpres